Vill du bli samtalsterapeut?

Är du intresserad av att bli samtalsterapeut? Har du frågor om vad som krävs för att lyckas inom detta område och om det är rätt för dig? Om så är fallet ska du läsa vidare. Det här inlägget kommer att förklara vad som gäller för att bli samtalsterapeut. Vi kommer att diskutera vilka kvalifikationer som krävs, ge en översikt över genomsnittslöner, utforska potentiella karriärvägar som finns tillgängliga efter specialisering, samt tips om nätverkande och mycket mer. Här har du chansen att lära dig exakt vad som krävs för att bli specialist på samtalsterapi – en som hjälper till att förbättra människors psykiska hälsa genom kraftfulla samtal!

För att bli samtalsterapeut måste du vanligtvis skaffa dig minst en magisterexamen i rådgivning eller terapi. Du kan antingen läsa ett online- eller ett personligt program. är du har avslutat din utbildning måste du avlägga ett prov för att få arbeta som terapeut. Du ska givetvis själv ha gått i terapi för att vara trygg i dig själv och verkligen veta vem du är, innan du kan hjälpa andra.

När de väl är licensierade väljer många terapeuter att specialisera sig på någon form av samtalsterapi, t.ex. kognitiv beteendeterapi (CBT), dialektisk beteendeterapi (DBT) eller personcentrerad terapi (PCT). Naturligtvis finns det även andra mer specifika former av samtalsterapi. Med en specialisering i samtalsterapi kommer du att kunna förstå och hjälpa människor bättre med deras psykiska problem.

Den genomsnittliga lönen för en samtalsterapeut ligger mellan 400 000 och 600 000 kronor per år beroende på erfarenhet och specialområde. Med rätt kvalifikationer och expertis kan du räkna med att tjäna mer pengar.

När det gäller nätverksmöjligheter finns det många terapeuter som använder sociala medier som ett sätt att komma i kontakt med potentiella klienter. Att gå med i yrkesorganisationer för samtalsterapi är också ett bra sätt. Mvh J.P i Stockholm