Ni har väl satt på vinterdäcken

Hej mitt vinterland känner jag är en passande inledning på de här tiderna, för snacka om att det här vädret bara kom från ingenstans. Här där jag bor var det som att vi verkligen bara gick från höst till vinter över en natt. Och apropå vinter så hoppas jag att ni alla har genomfört erat däckbyte och har ni inte gjort det så är det tämligen på tiden att ni får det överstökat, för nu lär det vara rena isgatan ute på vägarna.

Att slänga på vinterdäcken är något som oftast kan dras ut på, åtminstone av egen erfarenhet. Tidigare gjorde jag alltid däckbyte på egen hand, av den enkla anledningen att jag ville spara pengar. Men med åren insåg jag hur bekvämt det faktiskt var att åka in till en verkstad och få bytet gjort, dels gick det snabbare och framförallt så blev det gjort i tid.

Inte nog med att jag inte behövde bekymra mig över att göra arbetet själv längre, utan jag kan numera också slippa tänka på vart jag ska ha mina däck. Det är nämligen så att de flesta verkstäderna idag även erbjuder förvaring av däcken. Visserligen var det kanske inte något större problem när jag ändå hade garage, men den lyxen har jag dessvärre inte längre och det finns inte riktigt platsen för att förvara mina däck i källaren. Sen va det alltid lite krångligt att få in alla däck i bilen och behöva transportera hem dom. Så ett däckbyte behöver inte bara innebära att man slänger på vinterdäcken utan det kan även innebära förvaring av de andra däcken, vilket är en stor fördel.

Det har nu blivit dags för mig att avsluta det här blogginlägget och det tänker jag göra med att önska er en fortsatt fin dag och hoppas att ni får en fin vecka! Ha det så gott.